Jump to content
Andrea Maio

VANDAL MIDI CONTROL PROBLEMS

Recommended Posts

Hi to everyone. I got Samplitude 11 Pro. I set in MIDI options my MIDI AKAI MPD as general recording MIDI and general Play MIDI. Obviously i've enabled it in MIDI IN and OUT port. Now i should control Vandal via MIDI. When i open Vandal and i go to the Global window nothing is displayed. If i try to set a cc7 to control the pregainclean selectng it in the MIDI control window, no MIDI message is recieved. Can someone explain how i can control hte MIDI targets in Vandal via an external MIDI controller?

Please watch the video at this link and let me know where i'm wrong.

http://www.youtube.com/watch?v=pXeunYDKCdg

Thanks to everyone :lol:

Andrea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Andrea,

things you should consider:

- the midi ctrl should be done from a seperate track (set to MIDI there)

- enable monitoring on both tracks

- enable hybrid engine

The rest inside vandal is fine, from what I've seen from your video. The global page has no meaning here (will be fixed anyway soon). There's also a bug with the amount slider, but that basically doesn't affect the general workflow. External messages should come through nonetheless.

There were reports were saving the whole midi setup doesn't work properly. This is about to be fixed soon as well.

Regards,

Sascha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Andrea,

things you should consider:

- the midi ctrl should be done from a seperate track (set to MIDI there)

- enable monitoring on both tracks

- enable hybrid engine

The rest inside vandal is fine, from what I've seen from your video. The global page has no meaning here (will be fixed anyway soon). There's also a bug with the amount slider, but that basically doesn't affect the general workflow. External messages should come through nonetheless.

There were reports were saving the whole midi setup doesn't work properly. This is about to be fixed soon as well.

Regards,

Sascha

Thanks a lot Sascha. I'll wait for a patch to fix the bugs. For the MIDI set on the tracks it was an error i did. Sorry. Sitting tracks as MIDI, Vandal started to recieve MIDI Messages and start to work, so sorry for my error. :lol:

Regards

Andrea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...