Jump to content

pengy

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    nice in Europe
  • Interests
    Doing things that are good for the soul. We get too caught up in the past and the future and we forget about now. Hey, it`s happening now.<br /><br />composing, writing, tortoises, lovin it

pengy's Achievements

Member

Member (2/8)

  1. Hi Till, Many thanks! It worked and I can now record again as normal. Whenever something like that happens there is always an upside. I found out, whilst tackling the mouse problem, how to polish up my "oberfläche" and working windows! cheers gruß Rob
  2. Hi there Forum, I´m getting slower in my old age ;( I recorded a few tracks last night and then my mouse mode changed to what looks like a pencil to change volume control. Every time I click to group tracks, or to mark a track, I get the yellow line which I don`t want. How do I return to my normal mouse mode so that I can mark tracks and shift them down? For most of you this is probably an easy thing. I must add that my MS is in German which puts me at times, at a disadvantgae. I`d be really grateful for tips and tricks. Thanks! Rob Sorry, I meant to write "mouse" in the topic title
  3. Hello Georg, Before you go to the trouble of trying to write out a solution .... I`ve found it!!! Yeahh. I`m up and running again .... damn clicks. It was what you said. The MON box on the transport bar and then right mouse click. Then there are 3 boxes to click 1) Input 2) Band Monitoring 3) Software FX monitoring. When all 3 are clicked I can then hear myself while recording and playback too, of course. I don`t understand a tenth of what this great program can do but .... patience I suppose and expert help in the forum like yours. cheers Rob
  4. Many thanks Georg but it didn`t help. I can`t even hear playback with headphones. Something isn`t or is clicked incorrectly in MS16. I´ll try to describe what`s on and what`s not: Wiedergabe - Monitoring - geclickt sind - Monitoring and Kein Audio Monitoring (nur Peak) Auto Crossfade Modus Active Globales Abspiel Gerät - Alesis firewire 1+2 I did some nice recordings 2 months ago and now I feel like I`m a complete beginner again! I`d appreciate any tips. Thanks Rob
  5. Hi Guys, Some help is appreciated. When I record I can`t hear the sound in headphones. I think I might have unintentionally clicked a wrong box. Recording can be done through Alesis iO26 interface fine but I can`t route it to the headphones whilst recording and I need to hear what I am playing. Where can I fix it please? Thanks for all help Rob
  6. Hey Peter, You`re right on the button. It worked out really well thanks to your advice. It`s a really great piece of technology this little Alesis thing. The sound we created last night was simply mind blowing with the right headphone levels and peaks and everything. Now to put all those lyrics and tunes together to do some seeerious recording. After so long and now it`s up and running .... brilliant feeling. Thanks man! keep you posted. cheers Rob
  7. Hi Peter, Thanks for your input. I`m finding out all sorts of new things but I revckon I`m doing things back to front and running before I can walk. Another question: I want to hear myself in the headphones. Do I use the laptop phones output or the output on the alesis. I haven`t found out yet how to get the sound back into the Alesis interface so I can hear it on the speakers. I can`t hear myself on track 2 when I want to play along to track 1. You see some of the simplest things I can`t get right!!! ... eeks. Can you help please. Much appreciated. cheers Rob
  8. Hi Peter, Thanks for your input. I`m finding out all sorts of new things but I revckon I`m doing things back to front and running before I can walk. Another question: I want to hear myself in the headphones. Do I use the laptop phones output or the output on the alesis. I haven`t found out yet how to get the sound back into the Alesis interface so I can hear it on the speakers. I can`t hear myself on track 2 when I want to play along to track 1 either. You see, some of the simplest things I can`t get right!!! ... eeks. Can you help please. Much appreciated. cheers Rob
  9. Many thanks, Peter. I haven`t tried it yet. Just wanted to reply and thank you first. I`m winning. I know I can make it work. Nobody and nuttin is gonna stop me now! Gonna get dem lights flashing and colours on the tracks. Will report in the week. Firewire is up and running. I`ll be looking for those little red triangles for sure! muchos gracias rob
  10. Hi Peter, Many thanks for your instructions. Please don`t be peeved with me. I tried but .... When I click 3 and 4 I get no light (I`m not hooked up with the firewire, does it make a difference??) I don`t get it when you say the triangle on the input to choose track 1. Do you mean further down on the left at "start track" OR top left at "in"?. Where and how can I choose track 3 in point four. I`ve also got tracks 1 and 2 assigned with left and right. Is this correct? Many thanks and hey .... It´s Friday yeahhhh! Time for some music! cheers rob
  11. Hi there artists! I`m new here and would really welcome a pointer in the right direction. I`m trying to get set up with 4 live tracks into MS 16 using an Alesis io 14 as interface. 2 track left and right are ok but can`t seem to get 4 tracks lighting up on MS 16 and can`t find help either. (my system is in German!!!). Would appreciate any help. Thanks also for your great postings. cheers rob
×
×
  • Create New...