Jump to content

Two Samplitude PRO X3 problems


Recommended Posts

Hello,

I have two problem with Samplitude.

1.Waveform and faders are linked.So i can't see waveform when i take fader all the way down.How to unlink and see original waveform?

2.Suddenly master meter started not working.Not mixer master channel meter.I mean meter in dock.I can't see meter or any other features.It's totally not responding.

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Press "Y" and go to Design/View Options and un-check "Scale with Fades/Curves" for number 1.

For #2, do you mean the visualization window? Right-click it and make sure it is tracking the Master, perhaps, under "Output". Right-clicking it displays a ton of options - one may be set incorrectly.

Terry

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, TerryBritton said:

Press "Y" and go to Design/View Options and un-check "Scale with Fades/Curves" for number 1.

For #2, do you mean the visualization window? Right-click it and make sure it is tracking the Master, perhaps, under "Output". Right-clicking it displays a ton of options - one may be set incorrectly.

Terry

Thanks!

 

I tried Right-Click and choose Master or any output of my soundcard but no luck.Can't get response.

Link to comment
Share on other sites

Hi AnalogObsession! Check in the Taskmanager if you have a crached Sam.exe running in the background, that might blocking Samplitude from saving the setting ... or it could also be a AntiVirus issue blocking the program from saving the setting ...

For the Visualization issue check if you have activated Track Visualization on any track, you do by by right clicking in the tracks to get the menu (not on an object in the track)

Regards Thomas

Link to comment
Share on other sites

On ‎14‎/‎03‎/‎2018 at 10:15 AM, TerryBritton said:

Press "Y" and go to Design/View Options and un-check "Scale with Fades/Curves" for number 1.

:blink: I thought it was not possible to do that... God, I was blind...

Anyway, it doesn't work for me... waveform and faders still linked... :(

EDIT: the Gain knob works fine; the Volume fader doesn't work - this one is still linked to waveform.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...