Jump to content

Delay on everything


Guest Acidhead
 Share

Recommended Posts

Guest Acidhead

Sam 7.2 has a huge delay on everything eg. Faders,mute knobs, solo knobs,play and stop.......even when the vip buffersize is set to very low like 2000 or so.This is absolutely useless for prof.work.

Link to comment
Share on other sites

it's true...

without stating what system you have you really don't stand a chance of positive feedback. Just a chance for bicthing...

Samplitude is one of the most efficiently coded audio software programs I've used.

Please state your system specs and maybe that will help. Seperate drive for audio? Drive speed for both system and audio drives?

good luck,

me

Link to comment
Share on other sites

Guest acidhead

OK. i'am using a well optimized win xp pro system,with a motu 828mk 2 but i also tried the terratec ews 88 mt which didn't made any differences.

Hardware spec:

2Ghz Pentium P4

512mb Rambus

Tc Powercore

Ihave the same problem on my brand new Sony vaio816s aswell.

Link to comment
Share on other sites

Guest GTBannah
No problem here, with 2000 it´s smooth enough. Maybe it´s the demo or the old keygen problem?

Hey, Samhansi,

Do you have the powercore as well?

Are you saying he had a cracked copy first? I understand that that could be a problem.

It may be necessary to "re-build" the computer .... re-install Windows and the whole "family" ....

Link to comment
Share on other sites

Guest Acidhead

:rolleyes: Ok guys,i found the problem.

When you open a plugin which has a long latency like Sir,Powercore or the built in Roomsimulator you get this problem.Especially on the faders in the Mixer.

When there is no Roomsimulator open it works perfect,but i think they should fix that problem.Not using plugs with high latency like Powercore is not a solution.

Nice greets

Link to comment
Share on other sites

No problem with Powercore. Configure your plugin communication buffers to a lower value. Same with the room simulator, but I can´t understand, how you can test it in the demo version. The realtime roomsimulator is not included. Seems your "version" suffers from the old latency problem with the wrong serial from the keygen, wich disables the enhanced CPU routines.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tom Sailor

Use ASIO and adjust the sound cards buffers.

Change your VIP buffer to around 2000.

If you use the Room Simulator go into its Advanced Tab and change the Latency as well there...this one is very important as it will effect the whole mixers latency.

Tom Sailor

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...